Inchisoare pentru munca la negru !?

  • luni, 21 februarie 2011
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete:

Din seria: "Ce traznai a mai facut Statul roman?" - azi modificarile aduse Codului Muncii.

Dupa ce a scos Cartile de munca incepand cu acest an, statul nostru scump si drag a traznit alta: pedeapsa cu inchisoarea pentru angajatorii care folosesc munca la negru si amenda pentru oamenii care muncesc la negru. 

Sunt curioasa cum o vor scoate-o la capat cu toate aceste modificari. E suficient de aiurea faptul ca au scos cartile de munca si de acum incolo vom avea probleme in ceea ce priveste reconstituirea vechimii in munca. ReviSal-ul (Registrul general de evidenta al salariatilor, in format electronic) are cateva erori care nu au fost nici acum, dupa patru ani de la introducerea sa, corectate. A ne baza numai pe ReviSal ca inlocuitor al Cartilor de munca e hilar. Acum au inventat o declaratie atotcuprinzatoare care trebuie depusa lunar de catre angajator (in locul declaratiilor care se depunea pana acum la AJOFM, CAS, CASS si ITM)...modificari, schimbari ale modificarilor si tot asa. Nu apuci sa te obisnuiesti cu prevederile unei legi si deja apare alta care o contrazice.

Dar asta cu pedeapsa cu inchisoarea pentru  angajatorul care foloseste munca la negru deja e prea mult. Sunt curioasa cum vor suna acele articole care fac referire la acest lucru. Cat de interpretabile vor fi si cate probleme vom avea din cauza lor. Si ar trebui sa se faca odata pentru totdeauna o definire clara a termenului de "munca la negru". Sau vom avea o definire clara, gen alb-negru, sau vom avea o multime de nuante de gri intre ele. Cert este ca, indiferent cum va fi, cei ce lucreaza in administrarea resurselor umane vor avea cateva cuvinte "de lauda" la aresa mult-iubitilor conducatori. Eu deja am inceput.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu