Ordinul 343 din 2010

  • miercuri, 27 octombrie 2010
  • Scris de ZumiElla

Dispute tot mai aprinse privind aplicarea ordinului 343/2010. Cei care si-au instalat termoteci de apartament nu vor sa mai plateasca cota parte pentru incalzirea centrala.

Ba mai sant si cei care cer celor care au ramas pe incalzire centrala sa le plateasca jumatate din factura de gaz, si atunci vor plati si ei pt partile comune.
Blocurile au fost concepute si construite cu tevile de incalzire care trec prin toate apartamentele, cu tevi de apa rece si calda care trec prin toate apartamentele, la fel si gazul.
Cei care si-au instalat termoteci de apartament au facut-o ilegal.
Multi vorbesc ca in apartamentul lor fac ce vor, e proprietate particulara.
Gresit daca vrei sa faci cum te taie capul o poti face in casa ta, atentie in casa unde locuiesti singur cu familia, nu intr-un condominiu. Un exemplu, un cetatean locuind la parter scoate toate tevile ce trec prin apartamentul sau, ca doar e proprietatea lui si face ce vrea el, cei care locuiesc deasupra lui sa se descurce fiecare cum stie. Vi se pare normala o astfel de situatie ?
Inainte de scandalul pentru incalzire a fost scandalul pentru izolatia blocului. Cei care locuiesc la etajele inferioare nu vor sa plateasca pentru izolatia blocului, argumentul, cei de la ultimul etaj sa-si faca acoperisul daca nu vor sa-i ploua, ca doar nu asteapta de la ceilalti sa le faca acoperis.
Mai sant unii care au cumparat apartament la bloc dar nu le plac camerele mici si desfiinteaza niste pereti, adica modifica structura de baza si micsoreaza rezistenta cladirii si totul cu argumentul ca e proprietate privata in care face ce vrea.
Exista legi, dar nu se urmareste aplicarea legilor.
Santem o tara in care fiecare face ce vrea.

3 comentarii:

  1. Pai cam asta se face peste tot..

  1. Dar tie iti convine sa platesti pentru un serviciu pe care nu-l vrei? Mai ales jumatate din factura blocului? Pai atunci ia plateste un abonament extra la romtelecom, si la toate firmele care ofera tot felul de servicii. Ok, trec tevile prin apartament dar asta inseamna ca un apartament foloseste 30-50% din factura blocului, ia socoatate la un bloc de 10 etaje cu vreo 60 de apartamente si unul amarat are centrala, fa-ti o idee ce inseamna pentru acela 30-50% din factura blocului.

  1. Da, e adevarat, blocurile au fost construite ca condominii, dar atunci lumea era alta. Cine s-ar fi gandit ca vine Revolutia si apoi democratia? Si sa nu uitam ca multi oameni au ajuns sa stea la bloc fortat, fiindca Ceausescu le-a luat pamantul si casele si a construit blocuri. In acel moment acest model de incalzire centrala era viabil. Astazi nu mai este.

    CET-urile, in loc sa faca lobby pentru inventarea unor astfel de legi mai bine ar incerca sa gaseasca alte solutii. Iar daca nu sunt in stare sa gaseasca solutii sa dea faliment. Disparand astfel sistemul centralizat am avea mai multe optiuni pentru incalzire, am putea vorbi de centrale de bloc, centrale de apartament la preturi mai mici, intrucat ar fi concurenta intre firmele care ofera aceste servicii. Dar Cet-urile (si lipitorile pe care le sustine) nu vor pur si simplu sa moara.

Trimiteți un comentariu