Iarna in Romania

  • joi, 21 ianuarie 2016
  • Scris de ZumiElla

De cativa ani incoace , zapada  ne  ia prin surprindere , de parca nu am sti ca iarna ninge .
Si in anul asta ca in alti ani localitatile {parca tot aceleasi} sant ingropate in zapada si soselele la fel .
An de an aceleasi imagini de impact lacrimogen in care vezi oameni blocati in case de 3-4 zile , oameni care nu mai au lemne , paine si apa .
Statul cheltuieste iarasi niste bani ca sa le duca paine , apa si ce vor mai avea nevoie , dar sa nu uitam ca statul cheltuie banii nostrii ai tuturor platitorilor de impozite .
Statul ii ajuta pe "bietii" oameni , cheltuind  an de an mii sau milioanne de lei .
Tare mi-ar placea sa vad rezolvarea problemelor din acea zona a tarii si rezolvare exista ,  plantarea de copaci si arbusti care sa creeze perdele de protectie si la marginea satelor si de o parte si de alta a soselelor
.Dar trebuie sa se munceasca pentru asta . Problema e ca populatia din zona respectiva {nu toti} nu prea vrea sa munceasca .
De ce sa munceasca , e mult mai usor sa te lamentezi , sa te dai sinistrat si sa astepti sa primesti pomana .
Pana cand scuza asta - ne-a luat prin surprindere si nici scuza cealalta ca plantarea pedelelor costa .
Da costa , dar cred ca ne costa mai putin plantarea copacilor decat ne costa acesti sinistrati in cei 10-15 ani daca nu mai multi in care raman troieniti pe sosele , prin case .
Stiristilor urmariti la vara sau la toamna daca la marginea acestor localitati se vor planta copaci si se vor ridica garduri ca sa opreasca zapada sa nu ajunga la case .


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu