Din seria Inventii si inovatii

 • sâmbătă, 20 noiembrie 2010
 • Scris de FB Ronnie
 • Etichete: ,

Uniciclu electric - Nu stiu pentru ce anume ai dori sa circuli cu asa ceva, mai ales ca daca vrei role, poti merge cu rolele, daca vrei biciclete...nimic mai simplu - pur si simplu mergi pe bicicleta. Ei bine, designerii uniciclului electric FlyRad nu gandesc asa. Ei le vor pe toate.

FlyRad are un motor de 500 de watti alimentat de o baterie de 36 de volti. Poate atinge viteze de pana la 25 mile pe ora si poate circula aproximativ 30 de mile cu o singura incarcare a acumulatorului.

Urmariti filmuletul de mai jos:Imprimanta pentru piele - La ce va ganditi prima data cand auziti asa ceva? Habar nu am avut ca imaginatia oamenilor de stiinta, a cercetatorilor americani in speta, poate merge atat de departe pana la a crea o imprimanta pentru piele, adica un dispozitiv care efectiv produce piele pentru a acoperi unele rani.

Tehnologia e asemanatoare cu aceea a unei imprimante cu jet de cerneala, atata doar ca in loc de un cap de scriere cu cerneala acest dispozitiv are doua capuri, unul care introduce celule, colagen si fibrinogen si celalalt care adauga un agent de coagulare. Acestea sunt amestecate intre ele si se intaresc precum un adeziv pe baza de rasina (sau ca Poxilina).

Deocamdata tehnologia e in faza de testare pe soareci. Saracutii de ei!

Gel contraceptiv - Da, ati auzit bine. Adio pastile, prezervativ sau alte forme de control al reproducerii. Acest gel se poate aplica oriunde pe corpul femeii (nu merge si la barbati) si are exact acelasi efect precum pilulele contraceptive, mai putin efectele adverse. Cel putin asa sustin cei de la  American Society for Reproductive Medicine din Colorado (normal, America, ce credeati?). 

Aplicat zilnic, gelul elibereaza hormonii estrogen si progesteron care impiedica fecundarea ovulelor de catre spermatozoizi. In plus, sustin cercetatorii americani, acest produs este sigur si pentru femeile care alapteaza, spre deosebire de pilulele contraceptive obisnuite.

Deocamdata produsul nu a fost lansat pe piata. Damn!

1 comentarii:

 1. Îţi place să scrii articole şi eşti pasionat de muzică?
  Eşti la curent de fiecare dată când artiştii tăi preferaţi lansează ceva nou?
  Îţi place muzica în general sau asculţi doar un anumit gen?
  Îţi place să te uiţi la filme şi să le povesteşti celorlalţi filmele care ţi-au plăcut cel mai mult?
  Doreşti să promovezi artişti prin interviuri, biografii, ştiri?
  Îţi place să te distrezi la concerte, să faci poze, iar a doua zi să povesteşti atmosfera?
  Alătură-te echipei ONmusique.info – un site cu şi despre muzică!
  Contact: onmusique@yahoo.com
  Onmusique.info – Pentru că muzica aparţine tuturor!

Trimiteți un comentariu