Coltul animalelor - Bizonul pe doua roti

Despre bizoni am mai scris aici, aici si aici.
De curand, insa, atentia mi-a fost atrasa de o alta subspecie a ciudatilor bizoni, respectiv Bizonii pe doua roti.

Cunoscut sub denumirea oficiala de Bysonus cocalarus scutericus , Bizonul pe doua roti este o creatura care isi gaseste placerea in a fi privit (el se crede admirat) de fiintele pe langa care trece zgomotos, in graba lui spre destinatii necunoscute.

Natura l-a inzestrat cu un sistem locomotor ciudat, pentru care se pare ca nu exista alta intrebuintare decat aceea de a face zgomot. Acest dispozitiv - denumit Scuter - se crede ca ar servi la deplasarea bizonului pe doua roti, insa, daca e sa fim corecti, el serveste doar la a atrage atentia asupra sa, probabil fiind mai degraba o componenta a aparatului genital. Se crede ca organul Scuter este in directa legatura cu potenta animalului, in sensul invers, respectiv cu cat este mai zgomotos scuterul, cu atat este mai impotent bizonul.

O caracteristica a Bizonului pe doua roti (care il face neiubit printre celelalte fiinte) este aceea ca poate fi totodata diurn si nocturn. Indiferent de anotimp, dar mai ales vara (perioada propice de imperechere), Bizonul pe doua roti va cutreiera imprejurimile vizuinii sale in cautarea unui partener. Va face acest lucru atat ziua cat si noaptea. Ori de cate ori observa o posibila pereche (cel mai adesea din subspecia Bysona Pitziponcae), Bizonul pe doua roti va incepe dansul de imperechere: ii va da un ocol larg, apoi ocoale din ce in ce mai restranse, in tot acest timp organul scuter scotand un sunet infernal menit sa atraga atentia Bizonitei.

Noaptea, mai ales, atunci cand Bizonul pe doua roti se simte cel mai in siguranta (pradatorii lui naturali sunt retrasi in vizuinele lor), el isi va face simtita prezenta prin zgomote care tulbura linistea si somnul celor din jur si care ii atrag o ura si o dorinta de a a-l vana fara margini. De aceea, aflat in trafic, Bizonul pe doua roti este intr-un pericol continuu. Din pacate, acest fapt nu il impiedica sa se reproduca, si, in loc sa fie o specie pe cale de disparitie, Bizonul pe doua roti continua sa infloreasca si sa se raspandeasca in arii din ce in ce mai mari.

Un fapt cunoscut este acela ca Bizonul in trafic nu il suporta in apropierea sa pe Bizonul pe doua roti, si ori de cate ori il intalneste incearca sa il accidenteze sau cel putin sa ii faca viata grea. Acest lucru este deosebit de benefic pentru celelalte fiinte din apropierea acestor creaturi, deoarece cele doua subspecii de bizoni se anuleaza astfel reciproc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu