Mai e mult pana la civilizatie

De 1-3 Mai am fost la Casoaia. Nu am stat in camping, fiindca era foarte aglomerat, ci ne-am gasit loc pe malul paraiasului ce trece pe acolo. Un loc superb, cu iarba, copaci tineri...ce mai, paradis.

Langa noi erau niste tineri 18-22 de ani din Arad care venisera cu toporul la ei si taiau copaci (nu glumesc) pentru a face foc de tabara. Taiau copaci tineri, sanatosi, pentru a face "bancute" sa poata sa stea langa foc sa admire privelistea. In cele trei zile au taiat cel putin 3 copaci, cu inaltimi intre 6-20 metri. Nu ne venea sa ne credem ochilor.

Din pacate, nu aveam semnal la telefon ca sa putem chema pe cineva, dar si daca aveam, pe cine puteam chema sa le dea o amenda grasa? Ce poti sa faci in asemenea situatie? In nici un caz nu te poti lega de ei, ca te iau la bataie.

Cand au plecat, au lasat in urma un maldar de gunoi. Noi ne-am dus saci de gunoi de acasa si am strans tot in urma noastra. Ne-am umplut portbagajul cu saci de gunoi si ne-am dus in camping (unde erau pubele de gunoi) si i-am lasat acolo. Si nu ne-a durut mana, ba chiar ne-am simtit impacati ca am incercat sa facem ceva bine. In schimb ne-a durut sufletul cand am vazut ce au lasat altii in urma.

Si, credeti-ma, nu erau putini cei cu topoare, ba chiar cu drujbe, si asta in conditia in care prin padure era prin de uscaturi pe care puteai linistit sa le culegi, atata doar ca trebuia sa faci putin "efort".

Si noi am facut foc de tabara si a fost frumos, dar am avut grija sa il stingem cand ne-am dus la culcare prin corturi, dar altii nu sunt la fel de grijulii.

Imi pare rau sa vad asemenea oameni. Le place sa se destinda in natura si natura "le incarca bateriile", dar cand vine vorba sa dea ceva inapoi naturii, acesta e "multumescul" lor: gunoaie, copaci tineri macelariti fara mila, focuri lasate nesupravegheate...

Pana la urma, ne meritam soarta. Pana nu constientizam care e datoria noastra fata de natura nu avem nici o sansa de mai bine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu