Criza ... pana cand ??

  • miercuri, 17 august 2011
  • Scris de ZumiElla

Criza, strangem cureaua dar pana cand o tot strangem ?

Din 2010 tot strangem cureaua ca sa iesim din criza, dar cum, necum, cand credem ca scapam santem iarasi aruncati in vartej.
Chiar asa, incepea sa se vorbeasca ca din 2012 pensiile se vor majora cu un procentaj egal cu rata inflatiei. Nu ca ar creste pensia, doar se ajusteaza la inflatie.
Replica domnului presedinte ; - Nici vorba de ajustari sau de cresteri pana in 2014, nu ne putem permite sa dam nici un leu in plus. Ba dimpotriva vor creste impozitele, taxele, birurile.
Pana in 2014 impozitele vor creste cu 25% .
Preturile la utilitati si la alimente cresc lunar, doar veniturile stagneaza. Iti spui ca vor trece aceste 6 luni sau un an, faci eforturi ca sa supravietuiesti, strangi din dinti si strangi cureaua, poate poate se termina criza.
Trece criza, vine alta si lozinca se reactualizeaza.
Lozinca este strangeti cureaua. Bine, bine o tot strangem, dar pana cand ca aproape ne iese burta prin spate de atata strans cureaua.
E adevarat, criza nu ne loveste doar pe noi, e criza peste tot, dar macar altii reactioneaza.
Noi stam si rabdam, noi nu ne revoltam.
Daca santem un popor atat de rabdator, ce s-a intamplat in1989 ? Chiar ne-am revoltat ?
Mai crede cineva ca in '89 a fost o revolta populara ?
Daca chiar a fost o revolta ca sa scuturam jugul, acuma ce mai asteptam, ca situatia actuala e mult mai neagra pentru salariati si pentru pensionari decat in '89.
Situatia salariatilor si a pensionarilor in 2011 ; - Nu tu bani, nu tu respect la locul de munca. Cam asta am castigat dupa 21 de ani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu