Manipulare !

  • marți, 12 aprilie 2011
  • Scris de ZumiElla

Saptamana trecuta a inceput un nou sezon Survivor. Imi place sa-i vad cum se descurca in acele conditii de viata. Participa 20 de persoane, impartite in 2 triburi a cate 10 indivizi. Cate 5 femei si 5 barbati in fiecare trib.
Nu am sa va povestesc despre concurs, ci am sa va povestesc despre manipulare.
Un exemplu de manipulare la scara redusa, adica intr-un grup de 10 persoane.
Un individ istet, care din prima zi cand au ajuns in tabara a inceput manipularea coechipierilor.
A abordat-o pe fiecare femeie in parte spundu-i ca vrea sa se alieze cu ea si ca o va ajuta sa ramana in concurs. Aliantele s-au facut in secret, fiecare fata crezand ca e singura careia i se promitea ajutorul. Individul, cand era singur in fata camerelor le numea clubul fraierelor lui, de care se va folosi pentru a ajunge in finala. El se proclama papusarul care trage sforile.
Manipularea continua.
In prima noapte pe insula, in timp ce toti ceilalti coechipieri dormeau, individul se scoala si dupa ce bea apa ca sa se sature goleste toata apa. Parca totusi nu-i destul ce sa mai faca ? Simplu aduna cateva sosete si le arunca in foc. Irita-i enerveaza-i si-i poti manipula mai usor.
Si sa stiti ca manipularea functioneaza perfect.
Una dintre fete il surprinde pe individ susotind cu alta si ii spune in fata ca nu prea mai are incredere in el. Urmarea, tipa e eliminata din concurs, chiar daca ea a ajutat cel mai mult echipa in lupta cu adversarul.
A doua confruntare dintre echipe, pierde echipa din care face parte papusarul. Urmeaza inca o eliminare.
In mod normal sant eliminati cei mai slabi, cei care nu fac fata efortului, sau cei care se sustrag de la efort, adica veriga mai slaba.
Dar nu in aceasta echipa. In loc sa fie eliminat individul care a adus prejudicii echipei, este eliminata o femeie.
Doamna eliminata este politista obisnuita sa-i citeasca pe cei cu care are de a face asa ca l-a citit foarte usor pe papusar, care simtindu-se amenintat a eliminat-o.
Cat de usor pot fi manipulati oamenii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu