Deturnare ? !

  • luni, 26 ianuarie 2015
  • Scris de ZumiElla

Paine , nu , dar circ mai mult decat vrem , cam asta ofera guvernul si parlamentarii poporului la inceputul lui 2015.
Circul francului elvetian .
Politicienii trateaza criza francului elvetian de parca ar fi criza nationala , dezbateri pe toate posturile tv , propuneri legislative in parlament , etc.
Parlamentarii indiferent de culoare politica , sant preocupati doar de felul in care sa fie ajutati cei care in anii 2007-2008 au facut imprumuturi in franci elvetieni ,
Icurajati de parlamentarii care apar pe micul ecran cu tot felul de propuneri care de care mai fanteziste , cei care s-au imprumutat in CHF ies in strada , fac mitinguri , cer protectia guvernului , fac marsuri de protest .
Impotriva cui protesteaza , a propriilor decizii  luate cu 7-8 ani in urma cand imprumuturile in CHF erau mult mai atragatoare decat imprumuturile in euro ?
In urma cu niste ani si-au asumat niste riscuri  facand imprumuturi pe 25-30 de ani in CHF , riscuri care in 2015 i-au ajuns din urma .
Fac marsuri protesteaza cer ajutorul statului .
Statul santem noi poporul care platim birurile  cele multe si grele impuse de guverne .
Ajungem sa platim noi riscurile pe care si le-au asumat cei care au facut imprumuturi ?
Nu auzi decat - trebuie ajutati ca sa nu fie executati silit , sa nu fie evacuati din casa.
Umanitara preocupare , dar hai sa extindem preocuparea si asupra celor care in aceeasi ani nu au reusit sa imprumute 10-15 mii de euro ca sa-si cumpere o amarata de garsoniera de 14 mp
Daca ii ajutam pe cei care au reusit sa imprumute sute de mii CHF hai sa le dam cate o garsoniera si celor care nu s-au incadrat sa imprumute 10-15 mii de euro , sa fim umanitari pentru toti nu doar penru unii .
Da , cicul francului elvetian e deturnarea atentiei de la promisiunile facute de Ponta in campania electorala .
A fost si este in continuare prim ministru are majoritate parlamentara cu care poate sa indeplineasca toate promisiunile .
Ponta , guvernul , parlamentul , sa se preocupe de soarta tarii , a celor cateva milioane de cetateni , nu de soarta catorva sute de mii care si-au luat propriile decizii la semnarea contractului de imprumut
Cei care se plang ca ratele sant prea mari sa-si asume raspunderea pentru deciziile pe care le-au luat in urma cu cativa ani nu sa astepte pomana .