Jocul de Luni: Escape The Museum

  • luni, 30 noiembrie 2009
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete:

Jocul (de fapt jocurile) pe care il propun astazi este: Escape The Museum 1 si 2.

Prima parte a jocului am jucat-o acum un an sau doi, dar fiindca tocmai a aparut cea de-a doua parte, l-am rejucat si pe primul inainte de a ma apuca de al doilea.


Escape the Museum e un joc tip "hidden objects" (obiecte ascunse) combinat cu unul de strategie si logica. In fiecare nivel trebuie sa gasesti ascunse in imagine obiectele dintr-o lista, dupa care anumite obiecte trebuie folosite pentru a face o actiune.

Actiunea jocului se petrece intr-un muzeu, imediat dupa un cutremur in urma caruia ai ramas blocat inauntrul muzeului. Scopul este acela de a scapa din incapere, a inainte prin muzeu pana reusesti, in final, sa iesi din cladire.

Pentru a iesi dintr-o incapere trebuie mai intai sa aduni obiectele dintr-o lista, cautandu-le in haosul unei imatgini. Imaginea in care trebuie sa cauti obiectele din lista arata cam ca si imaginea alaturata - o adunatura de obiecte care isi au sau nu locul intr-un muzeu.




Dupa ce ai gasit toate obiectele din lista, trebuie sa cauti sau sa fii atent la obiectele si zonele speciale, acelea care odata gasite te ajuta sa scapi din incaperea in care te aflii si sa inaintezi.

Jocul e o excelenta oportunitate pentru a-ti exersa limba engleza (unele obiecte au niste denumiri...) dar mai ales pentru a-ti exersa vederea.

Sfat: nu va jucat cand sunteti obositi.




Distractie placuta !

De Revelion - Ricchi e Poveri la Arad

Tocmai am aflat ca la traditionalul concert de Revelion din Arad va fi invitata formatia italiana Ricchi e Poveri, desi Primăria Arad nu a dat  încă publicităţii evenimentele care vor fi organizate din bani publici la cumpăna dintre 2009 şi 2010" (sursa Aradon).


Ricchi e Poveri au o muzica placuta, ritmata. Este una dintre cele mai faimoase formatii pop italiene, cu peste 20 de milioane de albume vandute. Cei patru membrii ai trupei si-au inceput cariera in anii '60 si au lansat cateva hituri care sunt si astazi considerate printre cele mai frumoase piese pop din lume. Mie imi place cel mai mult Acapulco:








Dar si Sara perche ti amo este super:






Problema e ca in zilele noastre nu multa lume mai stie sa aprecieze muzica de calitate. Dovada, comentariile postate pe Aradon (vedeti link-ul de mai sus), din care imi permit sa preiau si sa comentez cateva:




Domnule Robi (30.11.2009, ora 07:32), degeaba te trezesti de dimineata, trebuie sa stii ca tu esti cel jenant. Imi place cum gandesti, sincer. Se vede ca nu esti "un expirat", ci un om cult, de lume.  Dar, NU iesi cu nimic in evidenta fata de miile de tineri fara viitor care ne bantuie azi cluburile, barurile si discotecile. Probabil ai in jur de 15 ani si nu stii ca maneaua nu este muzica, ci este o lalaiala pentru oameni imbecili.

La fel, domnilor Anonimi de la orele 08:19 si 08:20, vreau sa va explic ca vechi, de multe ori, inseamna bun. Sau poate nu stiti ca vinul e mai bun cu cat e mai vechi? La fel si unele melodii sunt nemuritoare. Si apropo, daca l-ar fi adus pe Guta cu 200 000 euro ati fi fost mai fericiti? Faptul ca voi nu ati auzit de Ricchi e Poveri nu demonstreaza ca aceasta formatie nu canta muzica de calitate. Demonstraza eventual ca nivelul vostru de cultura e undeva...sub zero.

Iar pentru domnul Chiar asa am ajuns sa va bateti joc de noi (ora 08:21) - in primul rand, NU mai scrie cu majuscule. Sau crezi ca daca scrii cu majuscule pari mai potent? Poate imi spui care ar fi cele "cel putin" 10 formatii romanesti de succes care sa ne faca sa ne simtim bine de Revelion? Si mai lasa-ne cu xenofobia si imbecilismul asta de mahala. "Broscari"? "Gunoaie italiene"? "Rahat italian"? Nu cumva esti dintre aceia prinsi prin Italia la furat, facut pachet si trimis rusinos acasa?

Deci, da, domnilor, comentariile voastre demonstreaza (inca o data, daca mai era necesar) ca avem viata pe care o meritam. Ca suntem priviti ca niste maimute in Europa nu ne mai mira, mai ales daca astfel de specimene pleaca dincolo si duc cu ei aceste obiceiuri de prost gust. Si, da, scuipati peste acele idei care nu ajung pana la creierasele voastre. Nu puteti intelege ca ceva frumos va fi frumos si peste ani.

De ce nu ne revoltam?

  • duminică, 29 noiembrie 2009
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

De ce tacem chiar si atunci cand avem ceva de spus?


Cred ca e o boala veche a romanilor, aceea de a nu dori sa iasa in fata. Luati, de exemplu, o sedinta la o asociatie de locatari. La inceput vorbeste doar administratorul sau presedintele de bloc, care vin cu oarecare propuneri (de obicei le trebuie bani), propuneri nu tocmai pe placul majoritatii. Veti vedea ca de cele mai multe ori oamenii se codesc sa protesteze. Chiar daca sunt multi care nu sunt de acord cu propunerea facuta, vor comenta intre ei, in mici bisericute, vor mormai in barba sau vor da dezaprobator din cap. Abia in momentul in care cineva va indrazni sa deschida gura si sa protesteze vor sari si ceilalti cu nemultumirile lor.

Dar ce te faci atunci cand nimeni nu are curajul (sau tupeul) sa deschida gura? De ce sa nu fii tu primul care vorbeste, care are alta parere? Problema e ca daca nu protestezi atunci cand ai ocazia iti va parea rau mai tarziu, dar va fi prea tarziu. Nu mai bine ti-ai spune parerea, in mod civilizat, atunci cand se poate? Sau ne e atat de frica de o confruntare de idei, de pareri? Cred ca astea sunt inca ramasite ale comunismului, atunci cand nu aveai voie sa fii sau sa gandesti diferit. Si sper ca generatiille care vin nu vor mai suferi de aceasta boala.

Dar, totusi, de ce ne implicam atat de putin in ce se petrece in jurul nostru? De ce nu o apostrofam pe tanti care arunca mizerie pe strada, la doi pasi de cosul de gunoi? De ce inghitim nesimtirea altora fara sa le atragem atentia?

Ati vazut multi care isi plimba cainele pe strada si acesta isi face nevoile pe unde apuca. De ce nu le atragem atentia acestor oameni. Pun pariu ca daca nu am tacea in aceste cazuri incet-incet am deveni mai civilizati. S-ar rusina si ei in cele din urma daca trecatorii le-ar zice ca sunt nesimtiti. Dar despre parintii care isi pun plozii sa isi faca nevoile pe trotuar, de aceia ce ziceti? Daca le atragi atentia ca nu e frumos vor spune "Lasa, dom'le, ca e copil, nu se poate tine". Se vor uita la tine cu o privire reprobabila si nu vor invata nimic din asta.

Dar hai sa fim seriosi. Chiar ne place mizeria in care traim? Atunci de ce dracu nu facem ceva?

De ce nu ne revoltam atunci cand avem un motiv?
De ce nu ne implicam mai mult in viata noastra?

Muzica de Sambata - Viva Forever

Sambata asta va invit sa ascultati o piesa oldie.

Spice Girls - Viva Forever





Va doresc un weekend cat mai placut !

Santana - Primul oras din Romania cu conexiune wireless gratuita

Sântana (Jud. Arad) este, începând de astăzi, primul oraş din Romania care dispune de o reţea internet wireless care acoperă întreaga suprafaţă a oraşului şi este pusă gratuit la dispoziţia cetăţenilor şi agenţilor economici, informează primarul orasului, Viorel Enache. Acesta a precizat că urmează instalarea de camere video care vor asigura şi supravegherea obiectivelor publice, dar şi o comunicare audio – video. „Vom face posibil ca atunci când eşti departe de casă, să poţi accesa pe internet oraşul Sântana iar aici să intrii pe una din cele 20 camere video. Vom putea să ne dăm întîlnire pe internet la o oră precisă şi să ne vedem cu ajutorul camerei video. Apoi, vom realiza o televiziune şi un post de radio pe reţeaua noastră de internet. Aşadar, iată noutăţile. În plus, de Crăciun veţi putea urmări concertele de colinzi pe care le vom organiza în piaţa Primăriei şi pe amfiteatrul Primăriei”, a spus primarul Sântanei.

„Aceste proiecte s-au născut prin anii 1993 – 1994, când dr. Pascal Dessoulavy mi-a dăruit un computer McIntosh şi discutam nopţi întregi despre comunicarea prin internet şi eu nu îl credeam cînd îmi spunea că în cîţiva ani aceasta va fi ceva uzual. Bunul Dumnezeu mi-a îngăduit ca astăzi să dăruiesc sântănenilor acest vis. Mulţi nu cred încă că este posibil. Pe 1 Decembrie, de ziua naţională a României, începînd cu orele 16,30 voi face o demonstraţie publică în amfiteatrul Primăriei, iar apoi va fi un spectacol folcloric, vom mînca jumări de porc şi vom bea 150 de litri de vin fiert şi 30 litri de ţuică fiartă oferită de primarul, viceprimarul şi consilierii oraşului Sântana. După ce se va bea vinul şi ţuica, toată lumea va crede, iar unii vor spune că ştiau asta mai de mult. Este o mîndrie să fii sântănean!”, a anuntat primarul Viorel Enache.

Bravo santaneni.

Sursa: NEWS-AR.

Bula si Strula din Noua Zeelanda

Ei bine, vesnicii nostri Bula si Strula au emigrat. S-au saturat de plaiurile mioritice si au plecat spre tarmuri noi, pentru a le face viata mai interesanta neozeelandezilor.

Ajunsi acolo s-au pus pe treaba. Ce treaba? Au tuns tufisurile. Cum? Printr-o metoda inedita. Nota 10 pentru inventivitate.











E clar, sunt chiar ei, Bula si Strula, altfel cum ii poti numi pe indivizii din imaginile de mai sus?

Imagini preluate de pe IziSmille, pe care il recomand cu caldura.



Cartea de Vineri

E vineri. E inceput de weekend. In sfarsit. Poate mai aveti vreme sa va aruncati un ochi peste vreo carte. Va propun o carte de la Polirom.

Deci, cartea de vinerea asta se numeste: Povestea unei vieti si e scrisa de Aaron Appelfeld.



Am citit cartea acum vreo luna-doua. M-a impresionat. E vorba despre Holocaust-ul vazut prin ochii unui copil care l-a trait si i-a simtit realitatea. E vorba despre anii de dupa razboi, in care autorul incerca sa isi refaca viata. Pentru cei care se indoiesc de faptul ca Holocaust-ul a fost real, e o carte care povesteste grozaviile care au avut loc in anii tulburi 38-45.

Distins in 2004 cu Premiul Medicis pentru literatura straina, volumul autobiografic Povestea unei vieti descrie experientele traite de Aharon Appelfeld de-a lungul a aproape opt decenii - anii dinainte de razboi, deportarea, evadarea din lagar, lupta pentru supravietuire in padurile Transnistriei, viata din tabara de refugiati din Italia, emigrarea in Palestina, anii de armata si cei de studii, descoperirea vocatiei de scriitor -, urmind cursul intortocheat al memoriei, redat admirabil prin stilul eliptic, lacunar, presarat cu nenumarate salturi temporale, ce confera autenticitate si onestitate prozei lui. Cartea de fata este de fapt povestea genezei scriitorului, a eforturilor sale de a-si cladi o viata noua pe ramasitele trecutului, de a reinnoda legaturile cu mostenirea iudaica si de a-si descoperi propria voce in oceanul polifonic al literaturii, scriind intr-o limba adoptiva.

 "Cartea lui Aharon Appelfeld nu este o naratiune cronologica a unor evenimente traite, ci o discutie deschisa si sfisietoare despre ce si cum anume ne amintim, despre ce inseamna sa fii evreu si cum sa scrii despre asta fara a aluneca in sentimentalism sau retorica goala. Este povestea unei experiente cu neputinta de povestit." (Booklist)

Palma trucata a lui Basescu

Pentru cine a trucat filmuletul in jurul caruia se face atata valva: "Slab, dom'le, sa iti fie rusine!"

Vedeti mai jos explicatia trucarii imaginilor in care, chipurile, Basescu ar fi lovit un copil. E fals toata ziua si e rusinos sa iesi cu asa ceva pe post, ba sa mai si strigi in gura mare ca Basescu e agresor de copii, molestator, ba maine mai ii scoti vorbe ca e si pedofil. Rusine Realitatea TV, Antenele si toate celelalte posturi impartiale si aservite pesedeilor.




Domnilor jurnalisti, care nu ati analizat veridicitatea imaginilor inainte de a le da pe post, mi-e rusine si scarba ca traim in aceeasi tara, libera si democrata cica!

Noua metoda de prins soareci

Atentionare: Daca sunteti iubitori de animalute (in speta - soricei) nu cititi restul articolului ! (n.a. Mie imi plac soriceii, asa ca nu citesc in continuare si ma dezic de astfel de practici)

Dragi gospodine care locuiti la casa (uneori chiar si la bloc) si care aveti probleme cu soarecii, de acum inainte nu mai trebuie sa apelati la mila barbatului de langa voi pentru a va scapa de nedoritul vizitator care va rascoleste camara. Exista un dispozitiv care, pe langa ca ofera siguranta celui care il manuieste, constituie o unealta eficienta si igienica pentru indepartarea soarecilor din gospodarie.

Mai mult decat atat, va spun un secret. Acest dispozitiv este mai aproape de dumneavoastra decat credeti. De fapt, multe dintre voi il folositi aproape zilnic, in alte scopuri, evident. Pentru a apela la beneficiile acestui dispozitiv minune nu trebuie sa invatati pe de rost un manual de utilizare si nu aveti nevoie de un tutore care sa va arate cum functioneaza.

Si dupa ce v-am tinut atat in asteptare, va dezvalui in sfarsit care este aceasta noua unealta de prins soareci: ASPIRATORUL !!!

Imaginati-va urmatoarea intamplare (adevarata): o gospodina tocmai face curatenie intr-una din camerele de la casa de la tara. E cu aspiratorul in mana si il plimba alene pe mocheta. La un moment dat, de dupa canapea, isi face aparitia un biet soricel. Gospodina noastra, ca orice gospodina care se respecta, nu suporta soarecii. Nu ii suporta deloc, cu atat mai mult cu cat locuiesc in podul casei si au tupeul sa isi mai scoata din cand in cand codita la iveala prin camere, bucatarie sau, cel mai adesea, camara.

Evident, primul impuls a fost sa il prinda. Si  - stim cu totii - gospodinele nu suporta sa prinda soriceii cu mana sau sa-i pocneasca cu un ziar. Asa ca foloseste ce are la indemana - recte aspiratorul. Totusi, delicata cum o stim, gospodina noastra nu il va pocni pe soricel cu aspiratorul, va pune doar capatul (talpica aceea) deasupra lui ca sa il tina sa nu fuga pana gaseste o alta solutie pentru a-l captura.

Pe cand sa aduca alte instrumente de prins soareci, ia soarecul de unde nu-i. Primul gand a fost acela ca totusi rozatorul reusise sa scape de sub aspirator fara sa il vada. Abia in momentul in care a terminat curatenia si a scos sacul colector sa il goleasca, a vazut ca ceva misca in interiorul sacului. Cine credeti ca era? Ati ghicit, chiar soricelul, care a avut calatoria vietii lui pe teava aspiratorului in sus - mai ceva ca la un parc de distractii (desi nu cred ca s-a distrat prea grozav).


Bineinteles, gospodina noastra trage o noua sperietura  gasindu-se in fata creaturii,  dar, brusc, are o revelatie: descoperise o noua functie utila a aspiratorului, aceea de prinzator de soareci. Dupa ce goleste sacul de la aspirator, soricelul iese viu si nevatama, poate putin ametit, dar, in orice caz, era indepartat din casa - lucrul cel mai important.

Din pacate pentru soricel, finalul nu e chiar vesel. Desertat din sac, in curtea gainilor, a mai trait exact noua secunde inainte de a fi inhatat de o gaina mai bataioasa si inainte de a deveni motiv de cearta intre zburatoarele din curte. Pentru ca trebuie sa va spun ca gainile respective sunt carnivore - dar asta e o alta poveste.

Revenind la aspirator, e unealta de prins soareci ideala pentru gospodinele inimoase, care nu suporta sa il pocneasca pe soricel cu ceva. Aspiratorul va face totul igienic si de la distanta, iar victima va putea fi ulterior eliberata din sacul colector. Important e sa nu mai ramana in gospodarie, nu?

Jocuri murdare

Ieri la realitatea tv a fost invitat Traian Basescu presedintele Romaniei. M-am gandit ca i-a fost intinsa o capcana. D-nul presedinte vrea sa prezinte programul pt mandatul urmator, dar moderatorul Razvan Dumitrescu manevreaza ca discutia sa ajunga la campania trecuta si culmea ipocriziei din partea moderatorului ii spune presedintelui ca el nu ar vrea dar pt ca pe toate posturile se da acest film o sa il arate. Si-l arata si cere o explicatie, la care presedintele ii spune ca nu isi aminteste acest incident dar va intreba pe cei care au fost cu el iar maine [azi] va da o explicatie. Ieri realitatea tv doar acest subiect l-a dezbatut. La emisiunea care are ca moderatori pe Oana Stancu si Adrian Ursu a fost dezbatut pe larg si filmul dar si comentariul lui Basescu. Aveau invitati in platou dar il aveau si pe d-nul Dinu Patriciu la telefon. Si ce coincidenta draguta d-ul Patriciu a fost martor la acest incident. Intrebare Ursu pt Patriciu ce ati facut? Raspuns Patriciu am fost socat de gestul lui Basescu si am incercat sa fac rost de caseta, dar nu am prinit-o. Se trece in studio cu alte intrebari ceea ce vadeste ca moderatorii se multumesc cu acest raspuns. Dilema, neprofesionalism sau rea credinta din partea moderatorilor. Cum as fi procedat eu? As fi insistat la d-nul Patriciu, de ce nu ati facut o sesizare la politie ca doar ati fost socat vorba d-voasta, de ce ati lasat sa treaca nesanctionata aceasta fapta? Politia avea mijloacele necesare sa ia caseta si sa sanctioneze fapta reprobabila facuta de candidatul Basescu. Pe atunci era doar candidat era in noembrie 2004. Si au trecut 5 ani in care nu s-a auzit nimic despre acest incident. E din nou noembrie cu o alta campanie si brusc d-nul Patriciu isi revine din soc [care a durat 5 ani un timp indelungat] si fiind martor la eveniment confirma ca filmul e adevarat si nu trucaj cum spunea cineva din studio. O intrebare de bun simt de ce nu s-a judecat fapta reprobabila [daca asa s-a intamplat] a candidatului Basescu de ce au acceptat sa fie presedinte? Si inca una de ce se dezgroapa acest rahat acum in turul 2? Cred ca am si raspuns la intrebare. Nu-i pasa d-lui Patriciu de acel copil [daca ii pasa actiona in urma cu 5 ani] interesul lui e sa nu castige Basescu un al 2 mandat. De ce? Asta-i principala intrebare de ce se tem cei care se aduna in jurul PSD-ului? Aici nu mai am raspuns si eu as vrea sa stiu. Am mai auzit din partea aliantei ca trebue sa lupte cu orice mijloace impotriva realegerii lui Basescu. O exprimare care imi da fiori ce intelesuri se pot pot ascunde in ea. In continuare la emisiune se dezbate ce e mai reprobabil gestul lui Basescu ca a lovit un copil sau ca abia acum se arata filmul. Cei care incearca sa spuna ca ascunderea acestui film e mai grav sant repede pusi la punct de moderatori cu gravitatea faptei de a lovi un minor, si exact pe asta pun accentul, nu ascundere ci lovire si ce daca a trecut atata timp moderatorii vor sa-l judece pe Basescu pentru lovirea unui minor. De ce nu-i judeca pe cei care au ascuns dovezi si marturii vreme de 5 ani? Asta nu-i esential. Nu-i ajuta in campanie. Intrebare pt Oana Stancu si Adrian Ursu santeti jurnalisti unde ati fost acu 5 ani, de ce nu ati aparat un minor lovit, fara scuze de genul nu am stiut daca a fost filmat mediul jurnalistic a aflat .Va pretindeti a fi jurnalisti de ce nu ati dat pe fata acest incident la vremea respectiva. Asa au fost jocurile atunci, nu stiau la ce sa se astepte din partea lui Basescu. Acuma stiu si nu-l mai vor.

Later Edit (FBRonnie) Aveti mai jos filmuletul in cauza:

Gluma de Joi

  • joi, 26 noiembrie 2009
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete:

Azi ne distram cu avocatii. Stiu ca sunt vechi, dar poate e cineva care inca nu le-a auzit.

Avocat: Domnule doctor, inainte de a incepe autopsia ati verificat pulsul?
Martor: Nu.
A: Ati verificat tensiune arteriala?
M: Nu.
A: Ati verificat daca respira?
M: Nu.
A: Atunci este posibil ca pacientul dumneavoastra sa fi fost in viata in momentul cand ati inceput autopsia?
M: Nu.
A: Cum puteti fi atat de sigur de asta, domnule doctor?
M: Deoarece creierul sau era intr-un borcan pe biroul meu.
A: Dar pacientul nu putea, totusi, sa fie in viata?
M: Acum daca stau sa ma gandesc, este posibil sa traiasca exact in momentul acesta indeplinind o functie de avocat pe cine stie unde...

Avocat: Ce a rezultat din mostra de tesut vaginal?
Martor: Urme de sperma.
A: Sperma masculina?
M: E singurul tip pe care-l cunosc.

Avocat: Ati intretinut relatii sexuale cu el la New York?
Martor: Refuz sa raspund la aceasta intrebare.
A: Ati intretinut relatii sexuale cu el la Chicago?
M: Refuz sa raspund la aceasta intrebare.
A: Ati intretinut relatii sexuale cu el la Miami?
M: Nu.

Avocat: In dimineata de 25 iulie ati mers pe jos de la ferma dumneavoastra pana la crescatoria de pasari?
Martor: Da.
A: Deci ati trecut la numai cativa metri de ocolul de rate?
M: Da.
A: Ati remarcat ceva special?
M: Da.
A: Puteti spune instantei ceea ce ati vazut?
M: L-am vazut pe George.
A: L-ati vazut pe George, acuzatul in acest proces?
M: Da.
A: Puteti sa spuneti ce facea George la momentul respectiv?
M: Isi bagase chestia in rate.
A: "Chestia"?
M: Stiti dumneavoastra, pu... Adica penisul.
A: Ati trecut aproape de ocolul de rate, iluminarea era buna, nu erati sub influenta alcoolului, aveati un punct de observatie bun, si ati vazut CLAR ceea ce ne-ati explicat?
M: Da.
A: I-ati spus ceva?
M: Binenteles.
A: Ce i-ati spus?
M: "Buna George!"

Avocat: Pe ce data este aniversarea dumneavoastra?
Martor: 15 iulie.
A: Ce an?
M: In fiecare an.

Avocat: Aceasta boala va afecteaza memoria?
Martor: Da.
A: In ce mod va afecteaza memoria?
M: Am uitat.
A: Ati uitat... Puteti sa ne dati un exemplu de ceea ce ati uitat?

Avocat: Care a fost primul lucru pe care vi l-a spus sotul dumneavoastra?
Martor: A spus "Unde esti, Cathy?".
A: Si de ce va enervat chestia asta?
M: Pentru ca pe mine ma cheama Susan.

Avocat: Si unde a avut loc accidentul?
Martor: Pe la kilometrul 499.
A: Si unde se gaseste kilometrul 499?
M: Probabil intre kilometrii 498 si 500.

Avocat: La ce distanta se aflau vehiculele in momentul coliziunii?

Avocat: Si ati ramas acolo pana in momentul in care ati plecat?

Avocat: Domnule doctor, cate autopsii ati efectuat pe cadavre?
Martor: Toate autopsiile mele le-am efectuat pe cadavre.

Avocat: Va mai amintiti la ce ora ati examinat cadavrul?
Martor: Autopsia a inceput la ora 20:30.
A: Si domnul Dennington era mort la acea ora?
M: Nu, statea intins pe masa intrebandu-se de ce-i fac autopsie.


Nota Bene: Intamplarile din bancurile de mai sus se zice ca ar fi adevarate - procesele respective au avut loc undeva prin SUA.

D-ale partidelor

  • Scris de ZumiElla

Nu stiu ce credeti voi dupa ce ati auzit/vazut semnarea acordului dintre PSD-PNL dar eu am ajuns la o concluzie. In prezent sant o gramada de partide mai mari si mai mici. PSD cu PC la remorca a semnat o alinta cu PNL, dar nu vor sa semneze o alianta cu UDMR ca sa nu piarda sustinerea PRM-ului. In particular ii asigura pe UDMR-isti ca ei avand o intelegere cuPNL sant si ei cuprinsi in marea alianta. Marea alianta care cuprinde toate partidele si partiduletele, bineinteles fara PD-L. Scenariu; vom avea un mare partid de stanga, pentru ca PSD fiind partidul cel mai mare din alianta le va fi usor sa-i asimileze pe ceilalti in 4 ani de guvernare cu presedinte PSD-ist si cu majoritate parlamentara PSD-ista si vor avea si linistea visata ca doar nu ii vor deranja nimeni. Exact asta au avut PSD-istii 10 ani cat au fost si la guvernare si au avut si presedentia sa ruineze industria si agricultura. Cine sa se impotriveasca ca doar erau majoritari, opozitia a fost prea slaba si nu s-a auzit, era liniste.In mandatul Basescu nu a fost liniste nici nu se putea sa fie. Dupa ce PNL-ul a scos PD-ul din guvern presedintele a ramas izolat avea alternative, sa taca si sa stea in banca lui sau sa se impotriveasca la intelegerile subterane dintre PNL si PSD. A ales sa nu taca, urmarea ati vazut-o a fost primul presedinte demis. Si a fost primul presedinte etichetat scandalagiu. Dar sa mergem mai departe cu scenariul, daca va reusi aceasta alianta sa castige, Romania va scapa de partide si partidulete va ramane in joc partidul de la guvernare care e de stanga si in opozitie va fi partidul de dreapta PD-L. Chiar daca Basescu pierde acest mandat tara va castiga caci vom scapa de balast [partide], vor mai ramane 2 mari partide PD-L si PSD. Abia atunci vom avea si noi democratie cand vom putea sa-i sanctionam pe politicieni ca nu isi respecta angajamentele pe care le-au luat cand au fost votati. Nu ati facut ce ati promis la alegerile viitoare veti pierde. Ce democratie e asta cand PNL a guvernat 4 ani, la alegeri a luat putine voturi dar prin aliante ajunge din nou la putere. Cel mai bine ar fi sa fie 2 partide si astfel vom avea si noi electoratul cum sa-i sanctionam pe politicieni. Si nu are rost sa vorbim de partide istorice ca ele sant doar istorie ne-a dovedit-o Crin Antonescu. Avem exemple SUA 2 partide, Marea Britanie 2 doar la noi ca la noi toti fripturistii au vrut partid si Iliescu le-a dat bani si sedii si ce au vrut ca doar el a fost primul care si-a bagat mainile pana la coate in banii ce s-au adunat din truda celor multi si a impartit cu darnicie ca doar nu erau banii lui. Vom vedea ce se intampla in 6 decembrie. Pana atunci ne ramane speranta ca Mikulas va avea grija de noi Ardealul [vestul PD-L] .

Un sinucigas...ca la carte

De la Julius citire:


"Să te arunci de pe o macara e uşor, poate orice prost – doar că după aia te faci terci, şi ce faci cu tine? E umilitor să te cureţe diverşi cetăţeni cu mopul de la asfalt. Eu am vrut să mă sinucid gospodăreşte, ca ardelenii: am umblat să-mi aranjez actele, sicriul, dricul, incinerarea, cât încă trăiam şi se mai uita cineva la mine. Am dat o declaraţie şi la poliţie cum că mă sinucid, ca să nu zac după aia la morgă, cu o etichetă de deget. Într-o sală ticsită de oameni, dom’ maior Criveanu mi-a schiţat cu voce tare ideile principale ale declaraţiei: “Domnule comandant, subsemnatul, numele, domiciliul, declar că vreau să mă sinucid pentru că am SIDA”. S-a întors să constate voios, din uşă: “Dom’le, sunteţi un caz unic în istoria poliţei!”."

Cititi restul articolului pe Daily Cotcodac.

Filmul de Miercuri - Love Actually

Astazi va prezint un film care nu trebuie ratat in aceasta perioada. Este vorba de Love Actually, cel devenit deja un clasic al sarbatorilor de iarna.

Un film care se petrece in cele cateva saptamani de iarna dinaintea Craciunului. Un film despre speranta, tradare, despartire, impacare, regret, datorie dar mai ales iubire. Cu o distributie de milioane: Hugh Grant, Colin Firth, Emma Thompson, Liam Neeson, Keira Knightley, Laura Linney si altii. Un film englezesc cu un umor tipic britanic, cu o serie de intamplari haioase sau ciudate, cu o multime de personaje ale caror vieti se intrepatrund...Love Actually e un film must see. Va garantez ca va veti simti bine.

Aveti mai jos trailerul filmului:






Daca sunteti indragostit sau doar aflat in cautarea unui suflet pereche, acest film va va da sperante: "Exista cineva pentru fiecare din noi."

Trebuie sa ma laud

  • marți, 24 noiembrie 2009
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

Azi de dimineata observ  ca intra oameni la mine pe blog via Cotidianul.ro. Ma miram cum si in ce fel au gasit link spre mine acolo, mai ales ca nu-mi amintesc sa fi postat comentarii pe la articole lor. Curioasa din fire, intru si eu pe Cotidianul sa vad ce se intampla...si ce credeti: Mi-au bagat link la articol: In top 3 postari pe bloguri. Incredibil. Asa ca a trebuit sa ma laud.

Articolul lor il vedeti aici, scris de Radu Pirca, pe care il citesc pe Daily Cotcodac. (mai jos e poza de pe site, pentru posteritate).




Articolul cu care m-au bagat in Top e "Romanii si Gunoiul".

Prezidentiale

  • Scris de ZumiElla

Ma sperie ura presedintelui PNL Crin Antonescu vizavi de Basescu. Nu reusesc sa-l inteleg. Pur si simplu da deoparte toate sensurile liberalismului doar ca sa-si satisfaca ura personala a lui si a catorva acoliti de-ai lui, Ludovic Orban, Norica Nicolai si mai sant cativa la fel de inversunati. Oare cum se impaca ideologia liberala cu mariajul lui CRIN Antonescu cu PSD-ul care au o cu totul alta ideologie? Da s-a creat un precedent. Un alt mare liberal Tariceanu care si el a avut un mariaj cu acelasi PSD cu care a reusit sa goleasca visteria tarii si sa lase noului guvern prea putin loc de manevra. Dupa ce ca in ultimele luni de guvernare au secatuit tot ce puteau binenteles cu ajutorul PSD-ului, liberalii au fost cei mai inversunati critici la adresa noului guvern. Acum il aud pe toate posturile pe Crin Antonescu si acolitii lui ca il vor sustine pe Geoana in turul 2. Daca voturile liberalilor vor merge spre PSD, si asta vom afla in curand inseamna ca nu mai exista un partid liberal. Asta ma sperie pe mine, ca vom fi o tara condusa de un partid majoritar PSD care nu va avea o opozitie. Degeaba se mai numesc partid liberal ca in fond ei sant satelitul PSD-ului. Si astfel mai dispare un partid istoric. Si cred ca mai bine sa dispara decat sa fie manjita ideologia liberala cu astfel de aliante. Chiar zicea un comentator strain ca la ei in tara asa o alianta nu ar fi posibila dar la noi se poate orice. Ce nu face omul pt putere? E in stare sa arunce un partid in neant doar doar va reusi sa puna mana pe un ciolan vezi CRIN Antonescu si acolitii. Iar daca vor ajunge sa castige alianta PSD-PNL atunci referendumul care a fost votat de atatia oameni va ajunge istorie. PNL-ista Norica Nicolai spunea la realitatea ca referendumul e ilegal si trebue anulat. Normal ca nu le convine parlamentarilor de profesie sa se reduca numarul lor. Si daca va invinge Basescu asta se va intampla. Si acum sa vedem de ce e Crin Antonescu asa inversunat contra lui Basescu? Pai e unul dintre parlamentarii de profesie adica parlamentar din 90 incoace care chiar daca nu a excelat prin prezenta in parlament si-a luat salariul luna de luna.Cine ia salar fara prezenta, doar un parlamentar ca muritorii de rand trebue sa fie prezenti si sa presteze o munca fie in birou fie o munca bruta, nu esti prezent nu primesti salar. Multi PNL-isti Tariceanu, Antonescu si mai sant cativa care au mai prins un mandat cu smecheria redistribuirii inventata tot de PNL, ca doar e greu sa renunti la privilegii. De acea nu vor sa castige Basescu ca nu vor mai ajunge parlamentari chiar asa usor, ca alegerile vor fi intradevar uninominale ca cei care si-au vazut doar interesul propriu si de grup si interesul celor multi care i-au trimis acolo a fost nesocotit vor fi sanctionati prin vot. Asta-i doare asa de tare pe cei din alianta PSD-PNL. Sper ca adevaratii liberali nu se vor incolona la porunca lui Crin Antonescu sa voteze Geoana. Vor vota cu constiinta proprie nu la comanda.

Poza de Marti - Veverita

In viata de multe ori e bine sa fim asemeni unei veverite: curiosi, neastamparatii si obraznici. Asa treci mai usor peste incercarile pe care le ai in fata.

Dar haideti mai bine astazi sa fim ca veverita din imaginea de mai jos: draguti.



Imagine preluata de pe Pixdaus.

Struto-camila politica romaneasca

Am urmarit azi stirile post-alegeri si am dat peste stirea de la Realitatea conform careia Antonescu si-a anuntat electoratul sa il sprijine pe Geoana in schimbul numirii lui Klaus Johannis pe postul de premier.

Pactul Antonescu-Geoana seamana cu un troc in natura "voi dati voturi, noi va sustinem premierul liberal". Nu vi se pare cel putin ciudata o astfel de alianta? Mai ales avand in vedere ca Alianta DA, intre PNL si PD a fost un esec rasunator? Oare nu putem prevede un esec la fel de rasunator intr-o asa-zisa alianta PSD-PNL?

Si mai interesanta imi pare parerea lui Antonescu despre propriul electorat. Oare chiar crede ca acestia vor vota la ordin ca pesedistii? Si-i imagineaza pe proprii votanti mergand incolonati sa il voteze pe Geoana si a lui sleata de hoti pesedei. Sa fim seriosi. Votantilor si PNL si simpatizantilor dreptei ar trebui sa le fie - pe buna dreptate - scarba de un astfel de aranjament.

Cea mai tare chestie in acest moment ar fi ca Basescu sa il numeasca pe Johannis premier. Chiar inainte de 6 decembrie. Sa vedem ce ar mai zice Antonescu? Sa vedem cum s-ar mai impauna Geoana?

Jocul de Luni

Lunea asta va prezint jocul: AZADA.

Stiu ca e mai vechi (a fost number 1 puzzle game in 2007), dar daca sunteti pasionati de jocuri care va pun gandirea si creativitatea la incercare, veti iubi Azada (exista si un Azada 2). In Azada va trebui sa rezolvati tot felul de puzzle-uri, jocuri care necesita abordare logica si rationala, in contratimp.



La fiecare nivel trebuie sa rezolvi un numar mai mic sau mai mare e joculete tip Puzzle. Fiecare nivel se incheie cu un joc in care vei primi indicii, va trebui sa cauti si sa folosesti diverse instrumente.



E un joc educativ si care te prinde. Ideal pentru pustani dar si pentru cei care iau o pauza de la jocuri de strategie au shootere.

Un gest mic pentru Razvan

Impresionata de povestea lui Razvan Zainescu si de chinurile prin care trece el si familia lui, postez si eu acest mesaj umanitar:

Iata povestea lui Razvan: (mai multe detalii gasiti pe www.razvan-zainescu.eu si razvanzainescu.wordpress.com)

Razvan Zainescu este un tanar de 32 de ani casatorit cu Raluca, remarcabil, inteligent, cu un deosebit simt al umorului, cu studii solide, care si-a ales singur drumul avand un viitor promitator.


In ziua de 28 decembrie 2008, timpul s-a oprit pentru Raluca si Razvan Zainescu. Se aflau la Cluj, la socrii lui Razvan, si se pregateau de Sarbatori. Planuisera sa mearga cu nasii la un restaurant si sa se simta bine intre prieteni. Nenorocirea i-a lovit din senin. In timp ce dormea la pranz, Razvan a fost cuprins de convulsii. In 15 minute a ajuns un echipaj SMURD, iar in clipa in care doctorii au intrat in casa, lui Razvan i s-a oprit respiratia. A fost nevoie de 40 de minute de resuscitare si de sase injectii cu adrenalina in inima pentru a-l readuce la viata, timp in care creierul s-a aflat in hipoxie (slaba oxigenare). Razvan a intrat in coma profunda – coma 3 pe scala Glasgow (scala Glasgow noteaza de la 3 la 15, in care sub 3 nu exista decat moarte clinica iar 15 inseamna starea unui om normal).

In acest moment Razvan se lupta pentru viata lui. Are nevoie de tratament si de multa atentia din partea celorlalti. Dar este un luptator si sper ca isi va reveni complet. Pentru a continua insa lupta are nevoie de ajutorul nostru al tuturor. Putem sa il ajutam printr-o mica donatie, iar daca nu avem posibilitatea materiala, macar printr-un gand bun sau printr-o rugaciune.


Ajutati-l pe Razvan !!!

Am donat prin SMS 2 euro la numarul 890. Va rog sa considerati ca un gest asemanatoar din partea voastra reprezinta un mare ajutor pentru Razvan. De asemenea se pot face donatii prin PayPal sau direct in conturile bancare. Detalii gasiti accesand link-urile de mai sus.


Daca nu as iubi nu as intelege ce inseamna o astfel de suferinta. Fiti tari ! Multa sanatate, Razvan. Speram sa isi poata continua tratamentul si sa redevina tanarul plin de viata de dinainte de nefericitul incident. Sper sa isi poata continua planurile cu Raluca si sa creasca impreuna copii si viitori nepotei.

Donati ! Orice suma conteaza !

Rezultate partiale la alegeri - direct de la BEC.

Rezultatele partiale oferite de Biroul Electoral Central, astazi, la ora 11:00, preluate de pe site-ul BEC.

Situatia la ora 11:00 (dupa ce au fost validate rezultatele din aproximativ 70% din totalul sectiilor de votare):

       La Prezidentiale:
                        Traian Basescu - 32,84%
                        Mircea Geoana - 29,82%
                        Crin Antonescu - 20,35%
                       ...restul nici nu mai conteaza.


        La Referendum pentru Parlament Unicameral:
                       au zis DA: 77,39%
                       au zis NU: 22,61%


        La Referendum pentru reducerea numarului de parlamentari la maxim 300 de persoane:

                       au zis DA: 88,87%
                       au zis NU: 11,13%


Deci ramane cum s-a stabilit la ora 8 dimineata!

Situatia la ora 08:00 era astfel (dupa ce au fost validate rezultatele din aproximativ 45% din totalul sectiilor de votare):

       La Prezidentiale:
                        Traian Basescu - 32,84%
                        Mircea Geoana - 29,17%
                        Crin Antonescu - 20,78%
                     
        La Referendum pentru Parlament Unicameral:
                       au zis DA: 77,08%
                       au zis NU: 22,92%

        La Referendum pentru reducerea numarului de parlamentari la maxim 300 de persoane:
                       au zis DA: 88,88%
                       au zis NU: 11,12%


Cel putin la Referendum lucrurile sunt clare. Indiferent de preferintele pentru partide sau candidati, romanii doresc in proportie covarsitoare reformarea clasei politice. Pentru ca revizuirea Constitutiei ar fi un pas in fata in acest sens, cel putin asa spera majoritatea.

Pentru o noua saptamana de munca

Managerii unei edituri din New York, SUA incearca sa afle cum de nimeni nu a observat ca unul din angajati a stat la birou, mort, timp de 5 zile, inainte sa-l intrebe cineva daca se simte bine.
George Turkelbaum, 51 de ani, angajat de 30 de ani la societatea respectiva, a suferit un atac de cord in biroul pe care il impartea cu alti 23 de angajati (e vorba despre acele "cubicule" tipic americane, spatii largi de lucru impartite in birouri cu ajutorul unor pereti din gipscarton sau sticla).
Desi a murit luni, nimeni nu a observat asta pana sambata dimineata, cand ingrijitorul l-a intrebat de ce lucreaza si in weekend.
Seful lui Turkelbaum, Elliot Wachiaski, a declarat pentru The New York Times:


"George era intotdeauna primul la birou primul dimineata si ultimul care pleca seara, asa ca nimanui nu i-a parut neobisnuit ca sta in aceeasi pozitie si ca nu vorbeste. Era mereu absorbit de munca sa si interiorizat."


Un examen medico-legal a relevat ca murise deja de cinci zile la data gasirii lui. George citea manuscrisul unei lucrari medicale cand si-a gasit sfarsitul.

Poate n-ar fi rau sa le mai dati colegilor de birou cate un ghiont din cand in cand ! Povestea e adevarata.


DIN GÂNDIREA CHINEZA :
 
" Cel care, toata ziua e activ ca o albina, e puternic ca un taur, munceste precum un cal si seara se-ntoarce acasa rupt de oboseala,  precum un caine, ar trebui sa consulte un veterinar, caci este foarte probabil sa fie un bou !"

Pentru o saptamana cat mai rodnica la servici. SPOR LA TREABA !

Alegeri prezidentiale si Referendum 2009

Primele impresii de la Vot.

Am fost la vot, la Sectia de votare 24 din Micalaca. Primele impresii: au votat mult mai multi manei ca de obicei. S-a stat la rand la toate sectiile de votare.



Era liniste, in rest. Un nene care era seful avea grija ca totul sa se intample in buna regula. Nu lasa oamenii sa intre pentru a nu se aglomera sectia.

Doamna care mi-a luat buletinul m-a intrebat daca doresc sa imi exprim optiunea si pentru Referendum, ceea ce mi s-a parut cam aiurea. Normal ca doresc, ca doar de aceea am mers la vot, nu?

Intotdeauna m-am intrebat cum se stabileste ordinea candidatilor pe buletinul de vot. Nu am stat niciodata sa cercetez. Pe buletinele prezente prima pozitie era a lui Antonescu, urmat de Becali. Basescu era pe pozitia a patre.

Mergeti la vot ! Pana la ora 21:00 se mai poate vota. Mergeti la vot !

Sa ne distram cu Prezentarile de moda

  • sâmbătă, 21 noiembrie 2009
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

Intotdeauna am considerat prezentarile de moda amuzante. Stateam cu mami si comentam ce idei stupide mai au unii. Mai ales cand a aparut postul Fashion TV in grila noastra de programe, stateam ore in sir si ne minunam impreuna si ne intrebam cum poate cineva (femeie sau barbat normal) sa poarte acele "creatii".

Azi vedeti o alta parte amuzanta a prezentarilor de moda. De multe ori bietele modele trebuie sa se tina bine si sa aiba un echilibru extraordinar pentru a reusi sa paseasca cu tocurile pe care sunt obligate sa le poarte. Nu e si cazul fetelor din imaginile de mai jos:







Cat de gratioase sunt, frumusetile de ele ! Cred ca prezentarile astea au avut un succes enorm.
 
Foto preluate de pe IziSmile.

Muzica de Sambata

Sambata asta va propun DJ Tiesto - Olympic Flame. Boxele la maxim !





Dedicatie pentru Pityu.

Campanie: Stop sunete automate pe site !

  • vineri, 20 noiembrie 2009
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

Campanie de sustinut: Stop sunete automate pe site !



Mai, fratilor, mai ! Nu mai puneti sunete care sa porneasca automat la accesarea site-ului ! Imaginati-va ca suntem la servici si nu avem chef sa auda seful ca noi navigam pe net in loc sa muncim. Majoritatea dintre noi inchidem automat site-urile respective (sau cel putin asa ar fi normal), asa ca nu castigati nimic.

Nu ! Site-ul vostru nu e mai atractiv fiindca urla muzica in momentul in care ajungi pe prima pagina. E o porcarie si va rog sa ma credeti ca nu va imbogateste cu nimic. Si nici pe noi. Nu e o experienta mai deosebita, nu e interactivitate - e BULLSHIT !

Preluati si dati mai departe !!!

Campanie de sustinut: Stop sunete automate pe site !

Cartea de Vineri

Cartea de astazi se numeste: Maestrul si Margareta, scrisa de Mihail Bulgakov.



Adevarul e ca e destul de greu digerabila, dar la final nu va va parea rau ca ati citit-o. Cartea am citit-o pe vremea studentiei si de atunci tot vreau sa o recitesc. Din pacate, nu am gasit-o prin anticariate iar de librarii nu ma pot apropia din cauza preturilor. E adevarat ca o carte valoreaza mult, sufleteste, dar sa dau cate 50 de lei pe o carte nu imi permit.

Maestrul si Margareta e un roman care nu se citeste, ci se simte pentru ca autorul a reusit sa imbine atat de frumos polii traditionali ai literaturii, binele si raul. Intriga romanului "Maestrul si Margareta" incepe in Moscova interbelica. Diavolul ia chipul iluzionistului Woland si se amuza sa puna pe jar Moscova, orasul unde Maestrul si Margareta incearca sa-si traiasca iubirea. Departe in timp si spatiu, Pilat din Pont il judeca pe Iisus. Cele doua planuri se intalnesc intr-o poveste a suferintei si sacrificiului si, abia astfel, ceea ce nu poate fi rostit in viata de la Moscova se spune in cer.


Cititi ! Cititi ! Cititi!

Nu numai la noi se intampla

Ieri, in centrul Aradului, in apropierea teatrului, a avut loc un incident: s-a rasturnat macaraua ICIM-ului peste liniile de tramvai. Din fericire, nimeni nu a fost ranit.



Se pare că locul în care macaraua a fost aşezată nu a fost unul potrivit. În momentul în care ridica traverse de tramvai, suporţii de susţinere ai utilajului au intrat adânc în pământ, iar macaraua s-a lăsat pe o parte. Doar şansa a făcut ca braţul macaralei să nu cadă pe carosabil, care este foarte aglomerat. La 30 de minute de la eveniment macaraua a fost ridicată fără a exista vreun incident.
Cu toate că utilajul nu a fost avariat, directorul ICIM, Mihaela Biriş, a declarat că va trece printr-o revizie. Traficul a fost blocat aproximativ jumătate de oră, maşinile fiind deviate de pe Bulevard pe strada Unirii.

Dar, cei care au comentat pe Aradon - ca numai la noi poti vedea asa ceva, ditai macaraua sa se rastoarne in centrul orasului - pot sa stea linistiti - NU numai la noi se intampla !



O macara de 45 de tone a cazut peste casa unui cuplu din Santa Rosa, California, SUA, in timp ce incerca sa inlature un copac vechi de 150. Casa a fost pur si simplu despicata in doua - dar din fericire nici in acest incident nu s-au inregistrat victime.



Romanii si gunoiul

Romanii au o relatie speciala cu gunoiul - si, evident, cu lada de gunoi.

Dincolo de idealul colectarii selective, a reciclarii si - de ce nu - a bunului simt, romanii au o relatie cel putin ciudata cu gunoiul. Nu vreau sa vorbesc despre aceia care isi castiga existenta (nu se poate numi viata in adevaratul sens al cuvantului) cautand prin tot felul de gunoaie. Acela e cazul cel mai trist posibil si implicatiile sau cauzele sunt mult prea complexe pentru a le analiza in acest articol. Vreau, in schimb, sa va vorbesc despre aceia care pretind ca sunt oameni civilizati.

De cand s-au introdus in Arad pubelele "ecologice" pe langa blocuri (chestiile alea mari, urate si gri, cu capac) si s-a  spus ca fiecare bloc are pubela lui de gunoi, a aparut o specie noua si agresiva de baba (baba = femeie pensionara care nu are ce lucra, se plictiseste si priveste toata ziua pe fereastra), respectiv baba protectoare a lazii de gunoi. Ceea ce nu stie aceasta baba e ca nu toate blocurile au o pubela proprie, unele blocuri fiind comasate la o singura lada de gunoi.

Ei bine, baba asta, daca te vede ca te apropii de lada de gunoi cu intentia vadita de a arunca punga pe care o tii in mana (si stie ca nu locuiesti cu ea in bloc) se transforma intr-o adevarata harpie. Incepe sa strige in gura mare, sa o auda cati mai multi vecini, ca nu ai ce cauta la lada "lor" de gunoi si ca nu ai decat sa te duci la lada "voastra" de gunoi. Interesant e faptul ca nu are nimic cu cei care cauta in gunoi, nu indrazneste sa strige la ei, ci numai cu ceilalti. Imposibil sa o convingi pe baba ca si tu ai dreptul (ca doar platesti 60 lei pe an) sa arunci acolo gunoiul. Nu vei reusi sa o faci sa taca. Dimpotriva, urletele ei vor atrage la fereastra si alte babe care vor incepe sa vocifereze impotriva impertinentei tinerilor, a nesimtirii vecinilor care lasa gunoiul unde nu trebuie...Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci e sa arunci repede punga de gunoi si sa fugi, urmat de tipetele furioase ale babei protectoare a lazii de gunoi. In cazuri extreme, o astfel de baba e in stare sa iasa din apartament, sa mearga si sa scoata din lada punga pe care tocmai ai aruncat-o si sa ti-o planteze in fata blocului, sa te inveti minte. Nu glumesc, am vazut o astfel de intamplare. O astfel de baba locuieste la blocul 116 din Micalaca.

Dar mai exista si alte feluri de romani care stau prost la capitolul "bun simt" in ceea ce priveste gunoiul. Sunt aceia care arunca pe geam tot felul de gunoaie. Nu conteaza ca stau la etajul 6 sau la parter, ca ferestrele lor dau spre maidan sau spre bulevard. Nu se sinchesesc sa arunce pe geam, de la banala guma de ros bine mestecata la prezervative folosite. Nu ii intereseaza ca in momentul acela se poate gasi cineva sub geamurile lor. Nu ii intereseaza de aspectul locului, sau de mirosurile pe care le provoaca.

Bunaoara, pe strada Prieteniei din Arad (ce nume potrivit), la blocurile 114-115, undeva la etajul 1, exista un cuplu de oameni certati cu lada de gunoi. Ei pur si simplu arunca pe fereastra toate resturile menajere, cu tupeu si nerusinare, fara a tine seama de disconfortul celor din jur. Daca treci prin zona trebuie sa fii foarte atent sa nu iti cada mizeria in cap. Oamenii astia (daca ii putem numi asa) arunca inclusiv ciorba din oala afara pe geam. In fata ferestrelor lor exista o tufa ceva mai inalta ale carei ramurele sunt pline de mizerii - parca ar fi un brad impodobit de Craciun, cu deosebirea ca tufa asta e de-a dreptul scarboasa.

Despre cei care, aflati la doar 2 metri de o lada de gunoi, arunca mizeria pe strada nici nu mai are rost sa vorbesc. Sunt prea multi si prea nesimtiti. Inteleg ca nici autoritatile locale nu ajuta prea mult in acest sens (poti merge uneori un kilometru fara a gasi o pubela) dar asta nu ne da dreptul sa aruncam gunoiul pe strada. Oare chiar ne doare mana daca ducem ambalajul acela inca 10 minute? Sau servetelul? Sunt chiar asa de grele incat nu putem astepta pana gasim o lada de gunoi? Nu o data le-am atras unora atentia ca au aruncat ceva pe jos si cosul de gunoi era la doi pasi de ei. S-au uitat la mine ca la ceva extraterestru venit sa le tulbure linistea. In fine, uneori am impresia ca vorbesc in punga.

Sfaturile unei "OI" patite

Daca va nedumereste titlul, aflati ca "OI" este "Operatorul de Interviu". Povesteam intr-un alt articol cateva amintiri de pe vremea cand prestam ca operator de interviu pe la diverse firme, in perioada facultatii. Revin, de data asta cu cateva sfaturi ale unui operator de interviu "patit" - patit, da! ca am avut multe aventuri.

1. Feriti-va de caini ! Oamenii sunt niste fiinte tare ciudate - le plac atat de mult animalele incat uita ca traiesc intr-o comunitate care are niste reguli in aceasta privinta. Nu ma refer la cei care locuiesc la casa si au caine in curte, nici la cei care cres caini in apartament (desi aici e discutabil) - nu! ma refer la cei care cresc caini in scara blocului. Si, credeti-ma, nu sunt putini.

De la o astfel de javra de bloc am tras odata o sperietura grozava. Eram intr-un bloc de garsoniere din Cluj, de pe Detunata, unde trebuia sa realizez cateva interviuri. Am urcat cu liftul pana la etajul superior, de unde trebuia sa selectez oameni pentru sondaj din 20 in 20 de apartamente. Pe la etajul trei, dupa ce am sunat fara succes la mai multe usi (era in jurul orei 14, majoritatea oamenilor erau la servici), ma aflam cam pe la mijlocul culoarului cand aud un marait. La inceput am crezut ca mi s-a parut. Mai inaintez cateva usi - maraitul devine acum de-a dreptul amenintator. Abia atunci casc si eu ochii in jur. Si ce vad? La capatul coridorului, in usa deschisa a balconului, silueta unui caine. Dupa cum arata parea sa fie un pit-bull, dar nu am stat sa ma conving. Era cu tot corpul incordat spre mine si maraia foarte-foarte urat. Stiind ca nu trebuie sa fug din fata unui caine, am inceput sa dau pe spate, calm, incet, cu ochii pe javra. Nu am apucat sa ma retrag mai mult de 2 usi, cand potaia a si pornit spre mine in galop. Nici pana azi  nu-mi amintesc cum am reusit sa ma intorc si sa o iau la sanatoasa. Mi s-au taiat genunchii de spaima. Cert e ca m-am trezit imediat in spatele usilor ce desparteau casa liftului de coridor, cainele era in spatele meu si eu apucasem sa pun clantusca pe usa sa nu se deschida. Am plecat de acolo mai mult moarta decat vie, tremurand, si a trebuit sa ma opresc pe o banca din apropiere ca sa-mi revin.

2. Aveti grija pe ce va sprijiniti ! Chiar daca nu sunt prea elegante, confortabile sau aratoase, blocurile cu apartamente sunt ideale pentru operatorii de interviu. Cu cat sunt mai inalte, cu atat mai bine, deoarece ai mai multi potentiali respondenti (depinde de cum e alcatuit esantionul si care sunt regulile de selectie pe care trebuie sa le respecti). Cand in calea mea se ivea cate un bloc de 8-10 etaje era o adevarata placere - insemna ca nu mai trebuie sa imi bat picioarele pe o strada lunga plina de case.

Intr-un astfel de bloc din Cluj era sa-mi dau sufletul. Am urcat cu liftul pana la etajul 8. Acolo, daca nu ma insel, am reusit sa completez un chestionar ceea ce insemna ca trebuie sa sar un etaj fiindca asa spuneau regulile de selectie. Repezita cum eram (era catre sfarsitul zilei si doream sa plec spre casa) am coborat in graba scarile. La etajul 7, cum dau sa cobor spre 6, incerc sa ma sprijin de balustrada si deodata simt cum imi pierd echilibrul si ma aplec amenintator spre interior, spre casa scarilor. Balustrada era rupta.  Nu numai balustrada, ci tot grilajul acela de fier de la scari. Noroc ca nu a cedat cu totul, ci se mai tinea intr-un punct sau doua de sudura.

Mi-am recduperat echilibrul in mod miraculos dupa ce ma si vedeam in imaginatia mea la 7 etaje mai jos, zdrobita de beton, cu chestionare imprastiate jur-imprejurul meu - victima nevinovata a inconstientei unora. Exact, din inconstienta unora era s-o patesc eu. Pentru ca trebuie sa va spun ca balustrada respectiva nu am rupt-o eu - era rupta dinainte. Probabil ca locatarii de la etajul acela si de la cel de deasupra cunosteau lucrul asta si stiau sa se fereasca, dar pentru un strain venit prima oara in acel bloc - era o capcana uluitoare. Cu inima batandu-mi nebuneste (inca sub impresia plutirii la inaltime) am hotarat sa-mi inchei ziua si sa pornesc spre camin.

3. Daca respondentul da semne de nebunie - Roiu ! Partea cea mai nasoala in munca operatorilor de interviu e ca nu pot sti niciodata cine deschide usa la care suna. Poate fi un betiv violent, poate fi un nebun furios sau, dimpotriva, poate fi o casnica cumsecade care te invita la ceai sau poate un intelectual cu care ai ce povesti. Din pacate, regulile de esantionare nu pot evita intalnirea cu personaje periculoase.

Eram, odata, tot in Cluj, prin Manastur, chiar langa Billa, la unul dintre blocurile acelea inalte, de 8 etaje. Eram la etajul 7 (iar 7, cifra fatidica) si am sunat la o usa. Mi-a deschis un domn la vreo 40 de ani care - drept sa va spun - arata perfect normal, imbracat bine, avea o anumita distinctie. Era chiar ok. Incep sa-i zic poezia: cine sunt, ce doresc, ca e vorba despre un sondaj de opinie...bla,bla,bla... Nu am apucat sa termin textul. Individul a inceput sa tipe la mine: "Cine te-a trimis?" "Cum ai ajuns la mine?". Eu, inca eram calma, incerc sa ii explic cum e cu esantionul, cu selectia... Credeti ca am avut cu cine vorbi?! Tipul iesise din cadrul usii, pe coridor si o tot dadea inainte cu urletele. Zicea ca e din Armata, ca el nu are voie sa raspunda, ca eu de ce am venit la el, ca cine m-a trimis si asa mai departe. Mai ca nu facea spume la gura. Am incercat sa ma retrag, dar nebunul venea dupa mine. Pana la urma a inceput cu amenintari: daca nu ii zic cine m-a trimis ma arunca de la etaj, in casa scarilor - intre timp individul imi blocase calea de retragere. Nu am stat sa vad daca glumeste sau nu. Oricat de absurd ar fi parut sa faca asta, nu aveam chef sa ma iau in gura cu nebunul. Asa ca am prins un moment in care nu era atent si am reusit sa fug pe scari in jos. Noroc ca individul nu s-a luat dupa mine si am scapat cu o fuga rusinoasa - dar sanatoasa.

Astea sunt doar cateva dintre partile nasoale ale muncii operatorilor de interviu. Au fost si momente frumoase, dar despre acelea am sa va povestesc altadata. Spor la chestionare !

Gluma de Joi

Totul se intampla la o fabrica...prin '85.....Ceausescu a dat ordin sa fie micsorat personalul...
Zis si facut...inginerul sef este nevoit sa faca o sedinta prin care sa excluda un angajat.......niciunul nu vroia sa plece....au gasit sa dea afara pana la urma pe Nea Vasile omul de serviciu.....unul dintr ei zice:
-Nea Vasile esti batran matale.....trebuie sa ne parasesti...
nea Vasile replica
-Mai baieti eu mai am putin ...uite cum facem mai raman 2 saptamani iar apoi ies la pensie...
Muncitorii au fost de acord...

Dupa o saptamana la fabrica face o vizita Ceausescu ...se plimba pe acolo..impresionat de munca angajatilor....cand il vede pe Nea vasile care stergea podeaua......
-Vasile...ce faci mai ?!?1 Cum o mai duci.....??? Ce bine imi pare ca te vad ma......
-OOOO....ce faci ma Nicule.....tot cu Leana o mai freci??
-Tot tot...doar e fata buna .....ce dreaq
Ceausescu il transfera pe Vasile la o fabrica cu rang mai inalt si il face inginer....
Acolo tot asa....era nevoie de micsorare de personal....toti s-au gandit la Vasile ..noul venit....
acesta la fel aceeasi replica le-o da....si ramane inca 2 saptamani...
Dupa cateva zile la fabrica vine acolo Elena Ceausescu....impresionata de fabrica.....se plimba pe acolo cand la un moment dat il zareste pe Nea Vasile......
-Vasileeeeee....Ce faci mai?
Cum o mai duci
-Leanooo..uite bine ...ce sa fac....tu ...tot cu Nelu o mai duci???
-Tot tot...doar e baiat bun nu?
-Mai tii minte Leano cand mergeam noi in porumb si faceam dragoste??
-Cum sa nu mai tin minte mai Vasile....a fost cea mai frumoasa perioada a mea
Vazand toate acestea seful fabricii ramane impresionat...
-Vasile dar de unde o cunosti pe ELena Ceasuescu???
-Eh...eu cunosc pe toata lumea sefule!!
-NU cred......"rade seful"......uite si pe Papa de la ROma il cunosti???
-Si pe el si pe el...
-hahaha...daca il cunosti te fac sef peste intreaga fabrica..
-Bine zice Vasile

Seful ii trimite 2 oameni sa vada daca asa e cum a zis Vasile
ajunsi la Vatican..se tinea o slujba...
nea Vasile le zice celor 2 insotitori..
-Ma voi ramaneti aici ca nu va cunosc astia si mancati bataie pe aici.....o se ias la balcon cu Papa de gat....
-Bine Nea Vasile....asteapta astia cand...apare la balcon ...Papa de la ROma si Nea Vasile.....
cei doi necunoscandu-l pe Papa intreaba un localnic..
-Auzi stii cumva cel de la balcon din stanga este Papa?
-Nu stiu...dar cel din dreapta sigur e Nea Vasile

Filmul de Miercuri - 2012

Filmul de Miercurea asta: 2012

Unul dintre filmele "apocaliptice" pe care nu trebuie sa le ratati. Daca v-a placut Ziua Independentei si Armageddon, sigur va va placea si "2012".





2012 - Trailer
Vezi mai multe video din Film


2012 ar trebui sa fie un an ori al transformării spirituale mareţe, ori al apocalipsei. Calendarul mayaş pretinde că va fi un timp în care existenţa pământului va fi întoarsă cu susul in jos.

Nostradamus a prevestit ciocnirea unei comete imense de Pământ în 2012, iar sfântul catolic Malahie a prevestit că în acelaşi an ultimul Papă va sosi, vestitor al Zilei Judecăţii.

Avertizat de aceste previziuni, un cercetător deschide un portal într-un univers paralel şi îşi contactează replica de acolo pentru a preîntâmpina Apocalipsa.

Spam de la IMP - sau mesaje nedorite care costa!

IMP (International Masters Publishers) este o companie internationala, prezenta din 2005 si pe piata noastra, care distribuie diverse publicatii - mai mult sau mai putin utile - din domeniul gradinaritului, gastronomiei etc. Este vorba despre niste "enciclopedii", sub forma de biblioraft, care contin un anumit numar de fise referitoare la un anumit subiect. Modalitatea prin care achizitionezi aceste publicatii este urmatoarea: comanzi gratuit pachetul promotional - care de obicei cuprinde biblioraftul (gol) gratis, un prim pachet de fise gratuite (10-12, dupa caz) si un cadou (de obicei insignifiant), plus niste pliante astfel scrise incat sa nu intelegi nimic din termenii si conditiile la care te obligi prin primirea pachetului. Daca in termen de 10 zile de la primirea pachetului promotional nu le trimiti un refuz da a primi alte pachete, ei vor continua sa iti trimita cate un pachet cu fise, fiecare la preturi "promotionale" de 17 lei/pachet.

Bun. Sa zicem ca te-a interesat oferta lor, le-ai solicitat primul pachet (gratuit). Ai optiunea de a continua sa primesti pachetele cu fise (la publicatia "Medicul de familie", de exemplu, e vorba despre 129 de pachete) si sa le platesti precum le primesti sau ai optiunea sa renunti, trimitandu-le refuzul tau, in scris sau telefonic. Dar ce se intampla daca nu ai solicitat nimic? Nu ai facut comanda la pachetul promotional si totusi l-ai primit. Nu ai avut timp sa citesti toate bla-bla-urile din pliantele primite in acelasi pachet promotional gratuit si peste cateva saptamani te trezesti cu un nou pachet, pe care trebuie sa platesti 17 lei. V-ar conveni? Desigur, nu le platesti, dar sistemul lor e astfel facut incat pana sa reusesti sa iesi din baza lor de date iti ies peri albi. Ba te mai si pomenesti pe nu stiu ce lista a datornicilor.

Se tot vorbeste in online despre spam - mesaje nedorite care iti umplu casuta de e-mail - dar sincer acelea nu ma deranjeaza in acelasi fel in care m-ar deranja sa patesc la fel cum a patit colega mea, si care acum trebuie sa umble sa se scoata din baza de date a IMP-ului. Nu a solicitat nimic, a primit pachetul promotional gratuit, a omis sa citeasca cu atentie ceea ce i se oferea in pachet, dupa care i-a venit un al doilea pachet cu fise de la "Medicul de familie" pe care trebuie sa il plateasca. A sunat la IMP la Serviciu clienti, le-a spus ca nu o intereseaza sa primeasca in continuare pachete de la ei iar doamna de acolo i-a zis ca trebuie sa le trimita ultimul pachet inapoi, pe cheltuiala proprie. Nu mi se pare normal, atata timp cat nu ai solicitat nimic, sa trebuiasca sa le trimiti coletul inapoi pe banii tai. Aceasta e bataie de joc la adresa noastra, a consumatorilor. Si e un spam mult mai cacacios decat acela primit pe e-mail, de care te scapi printr-un singur clic.

Un sfat: fiti cu bagare de seama la orice primiti, chiar cu titlul gratuit. Primiti un cadou si un pliant care il insoteste? Cititi cu atentie pliantul si vedeti la ce va obligati prin primirea cadoului, pentru a evita eventuale neplaceri ulterioare. Nu e vorba atat de bani, cat mai ales de timpul pierdut si de nervii acumulati in procesul de a va scoate din diverse baze de date.

Citatul zilei

"Toate portile mai au si portite"

Mai ales pentru Romania de azi (si cred ca de oricand), citatul de mai sus se potriveste de minune. In special daca vorbim despre legi si regulamente. Acolo unde exista reglementat un fel de a face lucrurile (o poarta), exista si o cale mai putin ortodoxa de a rezolva respectiva treaba (o portita). Portita asta nu e cunoscuta de toata lumea, dar, intelepciunea populara ne arata ca ea exista.

Citatul de mai sus mi-a fost spus azi-dimineata de o colega a mea mai in varsta. Se vede ca a trait in Romania 60 de ani si cunoaste cum stau lucrurile.

How to train your dragon - Animatie

  • marți, 17 noiembrie 2009
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

Un desen animat pe care sigur il vom urmari cu siguranta:






LATER EDIT: L-am vazut. E super. Il recomand din inima.

Poza de Marti - Vis

Poza de martea asta va prezinta un loc superb, un loc unde se nasc povesti si legende cu personaje misterioase. Un loc unde zanele si eroii de poveste se simt acasa - departe de lumea noastra complicata si mult prea incarcata de realism. Un loc al visarii si al starilor emotionale, unde logica si ratiunea ar trbui sa stea pe locul secund. (Clic pe foto pentru a o mari)



Imaginati-va in acest decor. Nu sunteti mai putin stresati? Nu sunteti mai liberi? Nu sunteti mai buni?

Foto preluata de pe Pixdaus.

Rataciti in Panama

Am mai scris despre acest reality-show, despre acest concurs vreau sa va spun ca sant foarte multumita ca s-a implinit dorinta mea. Ce le-am dorit? Sa ramana pe insula condamnatilor 3-4 ture sa simta pe pielea lor ce inseamna sa nu ai minim-ul de conditii de trai.
Au ajuns in Panama 3 echipe, de la inceput s-a facut diferenta de la sosirea pe aeroport. Rosii[vedetele] au plecat spre tarm cu atv-urile iar acolo au fost asteptati de un iaht, au calatorit spre paradis [insula]bronzandu-se in sezlonguri tratati cu sampanie. Galbenii [niste vedete mai putin cunoscute] au plecat calare iar la mal erau asteptati de o barca cu motor. Albastrii [oameni de rand] au primit o harta si o busola si au pornit per pedes spre mal, dupa ore de mers pe jos au ajuns in sfarsit la mal unde ii astepta o barca cu vasle si au mai vaslit 6 ore ca sa ajunga pe insula lor unde ii asteptau conditii 0.
Si a inceput lupta intre echipe. Sa va povestesc cum au atras vedetele antipatia mea, dupa cateva ture au reusit sa ajunga din nou pe insula paradisului si ce credeti ca fac cei ce se cred stapanii de drept ai paradisului se bat cu oua isi toarna laptele in cap pe scurt risipesc mancarea care lipseste atat de mult pe celelalte insule. Cei drept fetele nu au nici o vina ele chiar ii certau pe masculii infantili [sa nu zic prosti].
Asa ca le-am dorit sa ajunga pe insula condamnatilor unde primesc drept hrana niste manioca si dorm sub o prelata care ii apara de ploi si au ajuns si stau acolo de trei ture si le doresc sa mai stea acolo. Dar sa va mai spun ceva cand au pierdut insula paradisului si-au burdusit rucsacurile cu provizii de mancare noroc ca au fost controlati si li s-a confiscat toata mancarea. Ce sa va mai spun ca se vede unde e lipsa bunului simt necinstea se cred superiori si cred ca isi pot permite orice de aceea ii detest .

Piata Obor Arad - Lume si electorat

Pentru cine nu cunoaste Aradul, sa va explic:  Piata Obor este "piata de vechituri", un targ care se intinde pe suprafata a trei terenuri de fotbal, unde gasesti de toate (absolut orice, vorbesc serios!), de la lucruri noi-noute (imbracaminte, incaltaminte, diverse unelte) pana la haine si incaltari second-hand, vechituri, antichitati, carti, animale de companie...tot ce iti doreste sufletul.

Oborul e locul unde - mai ales duminica, dar si vinerea si sambata - se intalnesc o buna parte din aradeni. Unii pe post de vanzatori, altii drept cumparatori sau gura-casca. Oborul este binecunoscut pe plan local, dar vin aici chiar si din judetele vecine (sau chiar din alte tari).

Duminica de duminica mii de oameni se plimba printre randurile cu marfuri expuse spre vanzare. Daca mergi la Obor este imposibil sa nu intalnesti macar un cunoscut, o rubedenie sau un prieten - astfel incat oborul aradean e un loc de intalnire aglomerat al orasului.

Acest ultim aspect a devenit brusc important pentru politicieni si cei care se ocupa de campaniile electorale ale acestora. Va dati seama ca este visul oricarui manager de staff electoral sa ajunga intr-un timp relativ scurt (2-3 ore) la mii de potentiali votanti. Practic, e ca si cand ai aduna mii de oameni la un miting, fara insa a avea costurile mari pe care le-ar implica un miting electoral. Nu faci efortul de a atrage oamenii intr-un loc - nu! - pur si simplu iti vine electoratul pe tava: tot ce trebuie sa faci e sa ai la indemana suficiente pliante, pungi, calendare si alte materiale de convins lumea sa voteze.

Duminica ce tocmai a trecut am dat o fuga prin Obor sa mai cheltuim ceva bani. In putinul timp cat am fost acolo (1-2 ore maxim) ne-am intalnit cu PDL-istii, cu PNL-istii si cu ai lui Oprescu. Dar sa vedeti numai ce diferenta enorma intre cum suntem vazuti noi, prostimea, de catre staff-ul electoral al candidatilor la presedintie.

Sustinatorii lui Oprescu erau putini. Am numarat patru sau cinci - erau in grup si imparteau pungi de plastic vanzatorilor. Nu au interactionat cu nimeni si se prelingeau prin multime apreoape neobservati si cam timizi.

PNL-istii au venit cu o duba cu poza lui Antonescu si inscrisuri de campanie pe ea. au oprit la intrarea in Obor si imparteau pliante, calendare si plase de plastic. Erau doar doi (respectiv soferul si tipul din dreapta) si nici macar nu s-au sinchisit sa coboare din masina, elitistii naibii! De parca nu doreau sa se amestece cu prostimea, ca si cand noi toti ceilalti am fi fost contagiosi, purtatori ai unei boli cel putin la fel de periculoasa precum ciuma. Mai lipsea sa poarte masti chirurgicale - sa-ti vina sa-i scuipi in ochi, nu alta. Asteptau sa se faca coada la masina pentru a imparti materialele de campanie (Si s-a facut coada, ca doar romanul se omoara dupa chestii gratuite, fie ele doar niste amarate de pungi de plastic).

PDL-istii, in schimb, au fost o adevarata turma. Pe putin 20 de oameni - toti eleganti, cu esarfe portocalii la gat, zambitori si siguri pe ei. Imparteau pliante, calendare, chibrituri, bratari, pungi de plastic si pixuri. Ce mi-a placut la ei a fost ca nu s-au sfiit sa intre printre oameni, ba mai si dadeau mana cu unii, salutau si zambeau politicos - cum sa va spun, dar cel putin la suprafata, aratau respect pentru noi, electoratul, spre deosebire de ceilalti amintiti inainte.

Nu stiu cati dintre aradenii prezenti la fata locului au observat diferentele aratate mai sus intre felul in care au fost abordati da catre sustinatorii celor trei candidati, dar - chiar daca nu au constientizat sau analizat intamplarea asa cum am facut eu - sunt sigura ca fiecare a sesizat aceasta diferenta in subconstient.

Acum, sincer, ziceti si voi cu cine ati vota? Ai lui Oprescu, cvasi-inexistenti precum candidatul pe care-l sustin? Ai lui Antonescu, care nu si-ar fi coborat fundurile din masina pentru a nu se contamina de la prostime? Sau ai lui Basescu, care s-au amestecat printre muritorii de rand si au dat mana cu noi, aratandu-ne cel putin respect?